otac Stefan shiarhimandrit Stefan Miljkovic Karulja svetogorac stefan karuljski stefan srbin ,manastir svetog stefana slanci

PO^ETAK

( Јован 1, 1-18)

1У почетку беше Логос (Реч), и Логос беше у Богу, и Логос беше Бог. 2Он беше у почетку у Бога. 3Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало. 4У њему беше живот, и живот беше светлост људима. 5И светлост светли у тами, и  тама је не обузе.

6Би човек послат од Бога, по имену Јован. 7Овај дође за сведочанство, да сведочи о светлости, да сви верују кроз њега. 8Он не беше светлост, него да сведочи о светлости. 9Беше светлост истинита која обасјава свакога човека који долази на свет. 10У свету беше, и свет кроз њега поста, и свет га не позна. 11Својима дође, и своји га не примише. 12А онима који га примише даде власт да буду чеда Божја, онима који верују у име његово; 13који се не родише од крви, ни од жеље телесне, ни од жеље мужевљеве, него од Бога. 14И Логос постаде тело и настани се међу нама, и видесмо славу његову, славу као Јединороднога од Оца, пун благодати и истине. 15Јован сведочи о њему и виче говорећи: Ово је онај за кога рекох: који за мном долази испред мене је, јер пре мене беше. 16И од пуноће његове ми сви примисмо, и благодат на благодат. 17Јер се Закон даде преко Мојсеја, а благодат и истина постаде кроз Исуса Христа. 18Бога нико није видео никада: Јединородни Син који је у наручју Оца, он га објави.